CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu; dün İzmir'in Ödemiş ilçesinde düzenlenen çiftçi buluşmasında sözü üretici kadınlara vermiş, onların sorunlarını dinlemişti. Buluşma sonrasında kürsüye çıkan kadınların isyanını sosyal medya hesabından paylaşan Kılıçdaroğlu; Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'yi ayrı ayrı etiketleyerek 'Utan!' ifadeleriyle tepki göstermişti.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bugün sosyal medya hesabından "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de çiftçilerle buluşmasında söz alan üç kadın çiftçimize Bakanlığımız tarafından verilen destekler ve dile getirdikleri iddialar ile ilgili gerçekler aşağıdaki gibidir" ifadeleriyle paylaşılan açıklamada, kürsüye çıkan kadınların dile getirdiği sorunların gerçeği yansıtmadığı öne sürüldü.
Bakanlığın bu açıklamasını alıntılayan Kılıçdaroğlu, "Çiftçi kürsüde derdini anlatıyor, yardım istiyor. Bakanlık çiftçiye “Derdiniz yok, yalan söylüyorsunuz.” diyor. Nasıl kibirli, nasıl üstencil bir dil! Sizin yatacak yeriniz yok. Çiftçinin tokadını yiyeceksiniz!" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.BU KEZ DE TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NA GİDECEK
Kılıçdaroğlu, paylaşımında ayrıca "En kısa zamanda görüşmek üzere Tarım Bakanlığı, hazırlığınızı yapın…" ifadelerine yer vererek yakın zamanda bakanlığa bir ziyarette bulunacağını duyurdu.
Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı şu şekilde:
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2022, 23:25Çiftçi kürsüde derdini anlatıyor, yardım istiyor. Bakanlık çiftçiye “Derdiniz yok, yalan söylüyorsunuz.” diyor. Nasıl kibirli, nasıl üstencil bir dil! Sizin yatacak yeriniz yok. Çiftçinin tokadını yiyeceksiniz! En kısa zamanda görüşmek üzere Tarım Bakanlığı, hazırlığınızı yapın… https://t.co/xsRYzRFwz8
— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) June 18, 2022