CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, gazeteci Cemal Kaşıkçı davasının devrinden hemen sonra Suudi Arabistan'a giden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çok sert tepki geldi.
Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:
Ülkesinde masum insanlara müebbet verdirir ve bunu havalimanında savunur. Sonra uçaktan iner, katille kucaklaşmaya gider koşa koşa. Kendi ülkesinde insan parçalayanın önünde eğilir, gözleri ona aşkla güler. İşte sen busun Erdoğan. Utan diyeceğim ama nafile.
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud'un daveti üzerine iki günlüğüne o ülkeye gitmişti.
Davetin Cemal Kaşıkçı dosyasının Suudi Arabistan'a devrinden hemen sonra gerçekleşmesi dikkat çekmişti.
Gazeteci Kaşıkçı Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda vahşice katledilmişti.
Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2022, 12:29