Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Ücretsiz oyunlar Reklam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2025KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Sondaj sırasında çıkan gaz yangınlarından biri söndü, diğeri sürüyor

This browser does not support the video element.

Kocaeli'de metro projesi kapsamındaki sondaj çalışmalarında 17 Şubat'ta çıkan metan gazı yangını 15'inci günde söndü. Önceki gün, bu noktaya 500 metre mesafede yapılan sondajda çıkan ve alevlendirilen gaz, 3 gündür yanmaya devam ediyor.

Kartepe ilçesi Dumlupınar Mahallesi Bedir Sokak ile Ulus Caddesi kesişimindeki arazide, 17 Şubat'ta metro projesi kapsamında yapılan sondaj çalışması sırasında 47 metre derinliğe inildiğinde çıkan yangın 15'inci günde söndü. Yangında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için bölgede bekleyen itfaiye ekipleri ayrılırken, polis ve zabıta ekipleri bölgede kalmayı sürdürüyor.

Bu bölgeye yaklaşık 500 metre mesafede, D-100 kara yolu İzmit yönünün hemen yanında, Ankara Caddesi'nde yapılan sondaj çalışmasında da gaz çıkışı oldu. 2 Mart günü yerin 45 metre derinliğinden çıkan gaz, numune alındıktan sonra alevlendirildi. Yaklaşık 3 gündür devam eden ve metan gazı olduğu değerlendirilen gazın türünün belirlenmesi için incelemenin sürdüğü belirtildi.

Ekiplerin bölgede bekleyişi devam ediyor.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER