Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler

Yazarlarımızdan Anıl Kurtuldu, gastronomi ve yeme içme alanındaki son gelişmeleri sizler için yazdı.

BURSA ALMİRA HOTEL LUNA BAR & RESTAURANT’IN MENÜSÜ USTA ŞEFLERİN BİRBİRİNDEN ÖZEL DOKUNUŞLARIYLA YENİLENDİ

Havuzbaşı ve göz alıcı Bursa manzarası eşliğinde Dünya mutfağından en özel tarifler ve birbirinden lezzetli kokteylleri deneyimleyebileceğiniz Luna Bar & Restaurant'ın menüsü yenilendi. Yöresel lezzetler ve dünya mutfağından özgün örneklerin harmanlandığı menüde tadı damağınızda kalacak pek çok spesiyal bulunuyor. Yenilenen menünün öne çıkan başlangıç tabakları arasında Gerdan Çorbası, Avokado Püreli Izgara Sakız Enginar; meze çeşitlerinden Kestaneli Barbunya Ezmesi, Kaya Koruğu ve Soğan Kıtırı ile Nazuktan; ara sıcaklardan Köz Patlıcan Künefe, Ponzu Soslu İstiridye Mantarı, Acı Biber Reçelli Paçanga Topları; ana yemeklerden Luna Bonfile, Dana Kaburga, Karides Saganaki, Füme Kaburgalı Pizza ve tatlı olarak Tavada Cookies, Dondurmalı Mango Kulfi ve Antep Fıstıklı Pişmaniye dikkat çekiyor. Yemeğe eşlik eden imza kokteyller arasında Spicy Passion, Out of Limit, From London ve Evolution favoriler arasında yerini alıyor. Çocuklar için hazırlanan menüde Mini İskender Kebap, Korsan Pizza, Nutellalı Tost ve Sevimli Mevsim Meyveleri gibi iştah açıcı alternatifler servis ediliyor.

İZAKA TERRACE RAMAZAN AYINI GELENEKSEL LEZZETLER İLE KARŞILAMAYA HAZIRLANIYOR

İstanbul Gümüşsuyu’nda CVK Park Bosphorus Hotel’in teras katında yer alan Izaka Terrace, bu yıl geleneksel lezzetlerini çağdaş yorumlarla iftar sofralarına taşıyor. Misafirlerine fasıl müziği eşliğinde muhteşem Boğaz manzarasında keyifli bir iftar akşamının yanı sıra damakta hoş tatlar bırakacak lezzetler sunan Izaka Terrace’ın Ramazan ayına özel hazırlanan menüsünde; iftariyeliklerden çorbalara, zeytinyağlılardan hamur işlerine, hünkar beğendi, kuzu incik, acılı/acısız kebap gibi et yemeklerinden leziz tatlılara kadar geleneksel Türk mutfağının gözde yemekleri yer alıyor. Ana yemeğin ardından güllaç, cevizli burma kadayıf, kazandibi, baklava ve dondurma gibi lezzetler ise Ramazan sofralarının hafızalardan silinmeyecek lezzetlerinden olacak.

ADDRESS HOTEL ISTANBUL’DA RAMAZAN AYI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Address Hotel Istanbul’un Ramazan konseptinde dört farklı alternatiften oluşan İftara özel set menüler dikkat çekiyor. Ana restoranı The Restaurant’ta misafirlerine unutulmaz bir İftar deneyimi sunmaya hazırlanan Address Hotel Istanbul Ramazanın olmazsa olmaz klasikleri hurma, bal, helva, peynir ve zeytin çeşitlerinin baş rolde olduğu set menü seçenekleriyle her damak zevkine hitap etmeyi başarıyor. Sıcacık Ramazan pidesi, Anadolu’nun kült lezzetleri arasına girmeyi başaran düğün çorbası, ezogelin ve tarhananın yanı sıra, ana yemekte sunulan kuzu tandır, tas kebap, tavuk dolması ve ağır ateşte pişmiş dana antrikot sunumlarıyla Türk Mutfağı’nın imza lezetlerini Ramazan boyunca misafirleriyle buluşturuyor. Ramazana özel set menülerin iştah kabartan tatlı seçeneklerinde ise geleneksel güllacın yanı sıra kabak tatlısı, fırın sütlaç ve ev yapımı baklava yer alıyor. Bir başka Ramazan klasiği olan şerbet çeşitlerine çay ve kahve ikramları eşlik ediyor.

İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER