İyi Yemek Festivali “216 Street Fest” 14 Şubat Sevgililer Günü’nden hemen önce aşk tazelemek isteyen çiftleri lezzet dolu bir deneyime bekliyor.
Ataşehir Bulvar 216’da 11-13 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde; İstanbul’un sevilen restoranları ve şeflerinin hazırladığı tadımlık lezzetler, özel kokteyller ve workshop’lar ziyaretçilere keyif ve lezzet dolu 3 gün yaşatacak.
Sokak lezzetlerinden burgere, Uzakdoğu lezzetlerinden tatlı ve kahveye, sınırsız yemeğin yanı sıra iyi müziğinde yer alacağı 216 Street Fest, katılımcılarına unutulmaz anlar yaşatacak. 11 Şubat Cuma günü 16.00’da kapılarını açacak olan 216 Street Fest, 12 Şubat Cumartesi ve 13 Şubat Pazar günü ise 13.00 – 20.00 saatleri arasında gerçekleşecek.
Bonfilet’in Şefleri’nden Sevgililer Günü’nde evde olmayı tercih edenlere üç özel yemek tarifi
14 Şubat Sevgililer Günü’nü evinizde hazırlayacağınız leziz yemeklerle de kusursuz kılmanız mümkün.
Bonfilet’in şefleri, bu özel günü evde geçirmek isteyenler için Dana Biftek Sarma, Mantar Soslu Kontrfile ve Sarma Tekirdağ Köfte tarifleriyle restoran lezzetlerini evlerinize taşımanıza yardımcı oluyor. Şefler’in özel tarifleriyle ilgili ayrıntılı bilgiye bonfilet.com.tr adresinden “Bonfilet’li Tarifler” seçeneğine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Dünyaca Ünlü İtalyan Restoranı Scalini, Six Senses Kocataş Mansions İstanbul bünyesinde meraklılarıyla buluştu.
Baş Şef Luigi Ferraro’nun, Scalini’nin geleneksel İtalyan mutfağına yenilikçi ve samimi dokunuşlar yaptığı felsefesini yansıtan menü; restoranın adını taşıyan spesiyalleri Avocado Caldo ve Mista Scalini , taze makarna ve risottolarla dikkat çekiyor. Menüde; Spaghetti all’ Astice, Fettucine Al Ragu Bianco & Tartufo Nero ve Gamberoni Fra Diavola gibi lezzetlerin yanı sıra deniz levreği (Branzino al Cartoccio), Risotto ile servis edilen Fırınlanmış Dana Ossobuco ve Tereyağlı Limon Soslu Tavuk (Pollo al Limone) seçenekleri yer alıyor.
İtalyan mutfağının en nadide tatlılarının da unutulmadığı menüde Klasik Tiramisu’dan, Ilık Çikolata Soslu Profiterole damak çatlatan lezzetler Scalini İstanbul’da misafirlerini bekliyor.
Hint mutfağının özgün lezzetleri 8-20 Mart tarihleri arasında Raffles İstanbul’daki Rocca Restoran’da meraklılarıyla buluşacak.
Raffles İstanbul, gastronomi dünyasına kazandırdığı yeni yaklaşımlarla, hint mutfağının özgün lezzetlerini misafirlerine sunmaya hazırlanıyor. Fairmont Jaipur’dan Istanbul’a gelecek olan şefler ‘Kundan Negi’ ve ‘Robin Verma’ Raffles Istanbul’daki Rocca Restoran’ın mutfağını devralacak.
Şef Negi ve Şef Verma, Raffles Istanbul misafirleri için hazırlayacakları lezzetlerde, geleneksel hint baharatlarıyla tatlandırılmış çorbalar, “tandoori” tekniği ile hazırlanmış birbirinden lezzetli damak hoşlukları, tavuk, kuzu eti ve balıkların yeniden yorumlandığı ana yemeklerle misafirlerine unutulmaz bir yemek deneyimi yaşatacak. Aynı zamanda kakule, safran, altın yaprağı ile hazırlanmış birbirinden egzotik tatlılar a la carte veya tadım menüsü olarak misafirlere sunulacak. Bu deneyim için özel olarak tasarlanmış, Hindistan’ın renklerinin ve lounge müziğin eşlik edeceği ambiyansta Raffles Istanbul, gelen misafirlerini bambaşka bir yolculuğa çıkartacak.