Gündem Bilim Teknoloji Spor Dünya Ekonomi Siyaset Sağlık Eğitim Kültür Sanat Magazin Yaşam Künye Gizlilik Sözleşmesi İletişim
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2024KRT TV Tüm Hakları Saklıdır

Gastronominin kalbi Yalova'da attı

Yazar Anıl Kurtuldu, Türkiye’nin yükselen değeri ve gerçek bir gastronomi şehri Yalova’yı sizler için yazdı.

TÜRKİYE’NİN YÜKSELEN DEĞERİ, GASTRONOMİK MARKA KENT “YALOVA”

Türkiye’nin ve dünyanın tüm güzelliklerini hem mesleğim hem ruhumun gezgin bir yanı olması sebebiyle gezip görmeye çalışan ve bunu ruhunda hissederek yapmayı önemseyen biriyim. Gezi sahasına girdiği an itibariyla bulunduğu yerin hikayesinin peşinde koşmalı insan. Çünkü bir gezginin hikayesi gezdim gördüm ve bitti demek değil, gezdiği yerlerin hikayesini ruhuna kodladığı andan itibaren başlıyor benim için. İşte Gastronomi Turizm Derneği’yle, Başkan Gürkan Boztepe önderliğinde böyle bir Yalova Kültür ve Gastronomi gezisinin içindeydim geçtiğim gün. Gerek gezdiğimiz tarihi noktalarda gerekse gastronomi alanlarında Yalova’nın kendi alanındaki en iyilerine emanettik.

Sabah 07.00 itibariyla İstanbul’dan yola çıktık. Yalova Altınova’da Hersek Lagünü kenarındaki Coffe Chef'te yöresel ürünlerle hazırlanmış kahvaltıda aldık soluğu. Gezimiz daha sonra 2500'den fazla kuşun yaşadığı Yalova Hersek Lagünü Kuş Gözlem noktası ve binlerce tohumun yetiştirildiği Tıbbi Aromatik bitkiler bahçesini gezisiyle devam etti. Ardından Yürüyen Köşk, Termal kaplıcalar ve Limak Thermal Hotel'de yöresel ürünlerle hazırlanan zengin menülü öğle yemeği gezimizin enerjisini yükseltti.

Sonrasında Sanayi ve Ticaret Odası ile sektör için geliştirilen proje ve Yalova Gastronomi Günü Sempozyumu gerçekleştirildi. Panelde başta Gürkan Boztepe olmak üzere Turan Eselioğlu, Yalova Uygulama Oteli Şefi Ferit Usta, Hasan Soygüzel, Yılmaz Boz, Hüseyin Kurtoğulları ve Efsun Dindar gibi konuşmacılar soruları yanıtladı. GTD Yön. Kur. Başkanı Gürkan BOZTEPE; Bu yıl ilk defa yapılan Sanayi ve Ticaret Odası sempozyumu toplantısı ile Gastronomi sektörüne yeni bir soluk kazandırmayı ve sınırları ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.

Yalova Valiliğince gerçekleştirilen bu sempozyumda konuşmacılardan Plantur Başkanı Hüseyin KURTOĞULLARI, Türkiye’nin Gastronomi alanında turizm gelirinin artması için Valiliklerin, Ticaret ve sanayii odalarının yurt içi ve yurt dışı kurumlarla yapılan iş birliklerinin önemine dikkat çekti. ‘’Önümüzdeki yıllarda Gastronomi turizmi sektörünün dünya ekonomisindeki yerinin çok daha artacağını öngörüyoruz'' dedi. Paydaşlar arasında sinerjinin yakalanması açısından bilgilendirme toplantılarının çok etkili ve önemli olduğunu düşündüğünü ekledi.

Gürkan Boztepe, “Rekabet gücümüz, dünyaya hızla uyum sağlayan bakış açımız ve vizyonumuz sayesinde sınırları aşacağımıza inanıyoruz. Gastronomi Turizm sektörüne iş birliklerinin ve ortaklıkların kurulmasını cesaretlendirirken, yeni destinasyonlar ile kültürel deneyimler hakkında fikir alışverişleri yapacağız” dedi. Boztepe, Türkiye dünyanın birçok noktasından gelen üreticilerin bir araya geldiği toplantıda katılımcılara ve konuşmacılara teşekkür ederken, Yalova Valisi Sayın Hülya Kaya da toplantıya ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayarak, GTD önderliğindeki toplantının sektöre yeni bir sinerji getirmesini beklediklerini belirtti.


İlginizi Çekebilir
SONRAKİ HABER