BIST 100 9.999 DOLAR 32,39 EURO 34,79 ALTIN 2.439,32
15° İstanbul
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • İçel
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Anıl Kurtuldu, gastronomi dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor

Anıl Kurtuldu, gastronomi dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor

Yazarlarımızdan Anıl Kurtuldu gastronomi dünyasındaki son gelişmeleri sizler için yazdı.

MACAR ŞEF ÁGNES TÓTH İLE “MACAR MUTFAĞINDA GELENEKSEL TATLAR” ADLI ETKİNLİK SERİSİNİN İLK AYAĞI INTERCONTİNENTAL ISTANBUL’DA YER ALAN VERANDA RESTAURANT & LOUNGE’DA GERÇEKLEŞTİ

Anıl Kurtuldu, gastronomi dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor - Resim : 1

Liszt Enstitüsü Macar Kültür Merkezi, Macaristan’da on beş yıldır Türk mutfağı üzerine çalışan Macar şef Ágnes Tóth ile “Macar mutfağında geleneksel tatlar” adlı etkinlik serisini InterContinental Istanbul’da yer alan Veranda Restaurant & Lounge’da başlattı. Şef Tóth hazırladığı menüde yemeklerin arasında onların tarihine, geleneklere ve eşleştirdiği Macar içeceklerine de değindi. Türkiye’de yetiştirilmiş kazlardan ve yöresel malzemelerden özellikle bu gün için tasarladığı menüde Tóth konuklara, kaz etli yaprak sarma, ayvalı kaz çorbası, kaz etli ve sebzeli karabuğday pilavı ve bardakta vişneli çikolata tatlısı sundu. Macar şef Ágnes Tóth yaptığı sunum ve el lezzetiyle konuklardan büyük beğeni topladı.

NO.54 KEBAP & STEAK YENİ SEZONU MEVSİMİNDE LOKAL LEZZETLERLE KARŞILIYOR

Anıl Kurtuldu, gastronomi dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor - Resim : 2

Happy Moon’s Grup’un 23 yıllık deneyimini lezzet severlerle buluşturduğu en yeni markası No. 54 Kebap & Steak, yeni sezonu birbirinden iddialı tatların yer aldığı menüsüyle karşıladı.

Anıl Kurtuldu, gastronomi dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor - Resim : 3

Adını Akmerkez AVM’nin kapı numarasından alan No. 54, açıldığı günden bu yana et, kebap ve meze çeşitlerinden oluşan menüsüyle lezzet severlerin büyük beğenisini toplamaya devam ediyor. Yöresinden en taze ve özel lezzetler Dana etlerinin Bandırma’nın en iyi çiftliklerinden karkas olarak seçilip dinlendirildikten sonra işlendiği No. 54 Kebap & Steak’te kebapların tamamı kıvırcık kuzu eti kullanılarak özenle hazırlanıyor. İmza lezzetleri arasında Şaşlık Burger, Kuzu Kafes ve Dana Asado gibi lezzetler de olan restoranın, mevsiminde ve taze lezzetlerin kullanıldığı yeni menüsünde ise Adana Kebap, Basma Kebap, Dana Lokum, Kuzu Şiş ve Katmer gibi lezzetler yer alıyor. Kazdağları’ndan et, Antep’ten kaymak Kazdağları’nda özgürce gezen kuzulardan elde edilen etlerin Gaziantep’in meşhur yaprak pul biberiyle buluştuğu, Antep fıstığıyla en özel sütlerden elde edilen manda kaymağının ve daha pek çok benzersiz lezzetin yer aldığı yeni menü, gurme tatları denemekten keyif alanları bekliyor.

GRAND HYATT İSTANBUL’DA ASYA LEZZETLERİNİN YER ALDIĞI PAZAR BRUNCH’LARI BAŞLADI

Anıl Kurtuldu, gastronomi dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor - Resim : 4

Grand Hyatt İstanbul’da damaklarda iz bırakan Asya lezzetlerinin yer aldığı pazar brunch’ları başladı. Grand Hyatt İstanbul’un deneyimli şefleri tarafından hazırlanan Asya mutfağının en sevilen lezzetleri, her pazar hafta sonu keyfine keyif katıyor. Her Pazar 12.00 – 15.00 saatleri arası düzenlenen brunch’ın zengin açık büfesinde kimchi, sushi, spring roll, dim sum, tatlı eksi soslu tavuk, teryakili somon, tempura karides, zencefil soslu dana kaburga gibi çok sayıda farklı lezzet öne çıkıyor. Wakame salatası, pakchoi salatası, tofu gibi vegan seçeneklerden oluşan zengin büfede, siyah susamlı macha kek, cotton cheesecake, mochi çeşitleri gibi birbirinden leziz tatlılar da bulunuyor. Brunch boyunca sınırsız çay, kahve ve içecek ikramları da en keyifli pazar buluşmalarına eşlik ediyor.

TÜRK BAKLAVASI NADİR GÜLLÜ İLE TOKYO’DA

Anıl Kurtuldu, gastronomi dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor - Resim : 5

Türk baklavasını Asya’ya taşıyan Karaköy Güllüoğlu, Japonya’nın ikonikleşmiş, yerlerinden Matsuya Ginza’da açılış lansmanı yaptı. Yaklaşık 200 yıllık tecrübesi ve üstün kalite anlayışıyla hizmet veren Karaköy Güllüoğlu, 1843’ten bugüne uzanan köklü geleneğini, her dönem yenilenerek korumayı sürdürüyor.

Anıl Kurtuldu, gastronomi dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor - Resim : 6

Japon damak tadına uygun olarak özenle seçilmiş bir grup baklavayı, Tokyo’daki çeşitli pop-up etkinliklerde sunan marka, Asya pazarındaki varlığının yıl dönümünü ilk mağazasında hizmet vererek kutluyor. Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü : “Bizim baklava ile olan hikayemiz, 1800’lü yıllara dayanıyor. Baklavanın İstanbul’daki ilk adresi olarak başlayan yolculuğumuzun, bugün dünyaya açılıyor olması, bizi fazlasıyla heyecanlandırıyor. 5 kuşaktır devam eden bu geleneği, kuşaklar boyu sürdürmek ve Türk baklavasını dünyanın her yerinde duyurmak, en büyük arzum.” diyor. Karaköy Güllüoğlu Genel Müdürü Murat Güllü’yse, “ Türk baklavasını, sınırlarımızın ötesine taşıdığımız için çok mutluyuz. Minimal yaşam tarzını seven Japon halkının alışveriş tercihlerine uygun bir strateji oluşturduk. Ülkemizin geleneksel tatlarının başında gelen baklavayı, sınırlarımızın ötesine taşımayı sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

GELENEKSEL BABAANNE TARİFLERİ YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLA GÖKTÜRK BİSTRO NOİSETTE’DE HAYAT BULUYOR

Anıl Kurtuldu, gastronomi dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor - Resim : 7

İtalyan ve Fransız lezzetlerinin ağırlıklı olduğu Bistro Noisette her moda eşlik edecek lezzetleri ve sunduğu bistro deneyiminin rahat, sıcak ve romantik ambiyansıyla misafirlerini ağırlıyor. Avrupa’daki aile evinde hissettiren bistro deneyimi yiyecek sektöründe girişimci olan Jordan Dupont, çocukluk anılarında büyük bir yeri olan, 98 yaşında halen her öğlen yemek sofrası kuran Belçikalı babaannesinin evinden ilham alarak Bistro Noisette’i hayata geçirdi. Bistro Noisette’in zengin menüsünde, yeniden yorumlanan klasikleşmiş lezzetlerin yanı sıra babaannenin İtalyan ve Fransız mutfağından esinlenen yemeklerinden bir kaçı da yer alıyor.

Anıl Kurtuldu, gastronomi dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor - Resim : 8

Kendisinin en sevilen tarifleri arasında bulunan Polpette di Mamma birebir İtalyan usulüne sadık kalarak peynirli, kıymalı ve domates soslu olarak sunuluyor. Tereyağında kızartılmış Dana Schnitzel ve yine saatlerce pişirilerek tiftik haline getirilen etin eşlik ettiği Dana Ragu Pappardelle de imza lezzetler arasında. Kuzu Kelle Kroket, Noisette Tartare, Dana Gerdan Ragu, Vongole, Köy Tavuğu Ballotine de öne çıkan diğer lezzetler arasında.

TÜRK KAHVESİNDE NORDİA İLE SAĞLIK DEVRİMİ

Anıl Kurtuldu, gastronomi dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor - Resim : 9

Kahveyi yaşamın içinde keyifli bir sanata dönüştüren yükselen kahve kültürünün İskandinav stilini Türkiye’ye getiren öncü marka Nordia; kakule, tarçın, çikolata ve damla sakızı aromalı Türk kahve seçenekleriyle Türk kahvesine başka bir boyut kazandırıyor. Ceylan Emral tarafından kurulan yerli tasarım ve üretim olan Nordia, yöresel kahve çekirdeklerini ve nitelikli öğütülmüş kahvesini farklı ve envai çeşit aromasıyla sizlerle buluşturuyor. Premium kahve çekirdekleri ve aroma tercih edenlere özgün alternatifleriyle sektörün yenilikçi ve öncü markası Nordia markası; kakule, tarçın, çikolata ve damla sakızı aromalı türk kahve seçenekleriyle fark yaratıyor. Şeker ve tansiyon gibi yaygın sorunlara iyi gelen ve kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan kakule; migren ağrılarınızı dindirmeye yardımcı tarçın, bağışıklığı güçlendiren damla sakızı veya serotonin hormonu salgılatırken tatlı isteğinin önüne geçen çikolata aromalı Nordia Türk kahvelerinin her biri lezzet ve sağlığı buluşturuyor.

YASİN BECEK İMZALI SALT KURUÇEŞME GASTRONOMİ MERAKLILARI TARAFINDAN BÜYÜK BEĞENİ TOPLUYOR

Anıl Kurtuldu, gastronomi dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor - Resim : 10

Şehrin dokusunu Fransız lüksü içinde Boğaziçi’nin ruhuyla buluşturan, dünya mutfağından lezzetler sunan Salt, Kuruçeşme’de kapılarını açtı. Alaçatı’nın gözde mekânı Limon Köyiçi’nin kurucu ortağı Yasin Becek tarafından açılan mekan büyük beğeni topluyor. Kaliteli yemek ve kaliteli müzik mottosuyla yola çıkan Salt Kuruçeşme, kısa sürede şehrin en popüler yeme-içme adreslerinden biri haline geldi. Misafirlerine Boğaz manzarasında unutulmaz akşamlar yaşatan mekân, göz alıcı dekoru, sıcak ve samimi ortamıyla tam not aldı. Dünyadan ve füzyon mutfağından lezzetlerin bulunduğu mekân, misafirlerine benzersiz bir menü sunarken göze ve damağa hitap ediyor. Şık dekoru, ayrıcalıklı hizmet anlayışı ve şef Eyüp Gül’e eşlik eden ekibi, kaliteli yemek ve kaliteli müziğin restoranı Salt Kuruçeşme, 150 kişi kapasiteli Boğaz manzarasına hâkim ve 19.00 itibariyle hizmet vermeye başlıyor. Günbatımında manzaranın keyfini sunan mekânda yemek sonrası ünlü DJ Yiğit Özdemir performansıyla öne çıkıyor.