BIST 100 10.003 DOLAR 32,39 EURO 34,79 ALTIN 2.438,97
15° İstanbul
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • İçel
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler

Yazarlarımızdan Anıl Kurtuldu, gastronomi dünyasındaki son gelişmeleri sizleri için yazdı.

İTALYAN RESTORANI LA MİA LUCE’DE 25 EKİM’DE GERÇEKLEŞECEK DÜNYA MAKARNA GÜNÜ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler - Resim : 1

Suadiye’deki ünlü İtalyan Restoranı La Mia Luce 25 Ekim Dünya makarna gününde menülerinde bulunan, her damak zevkine hitap edebilen, zengin makarna seçenekleri ile sizleri eşsiz bir İtalya yolculuğuna çağırıyor.

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler - Resim : 2

İşletmeci Kubilay Pekşen, ‘’ 25 Ekim dünya makarna gününde İtalya’dan getirttiğimiz özel ürünlerle, orijinal tariflerine sadık kalarak ürettiğimiz zengin makarna çeşidimiz ile makarna tutkunlarını eşsiz bir İtalyan yolculuğuna davet ediyoruz’’ derken, La Mia Luce’nin deneyimli şefi Fatih Sökük, ‘’Makarna yapımı oldukça özen gerektiren bir süreç. Tüm malzemeler karıştırılıp, hamuru hazırlanıyor. Birkaç saat dinlendirdikten sonra, tekrar yoğurularak küçük bezeler haline getiriliyor. Uygun kalınlıkta açılıp makarna çeşidine göre geleneksel yöntemlerle kesimini yapıyoruz. İtalya’nın her bölgesinin kendine has makarnaları ve kullandıkları özel sosları var. La Mia Luce’de İtalya’nın geleneksel makarna soslarını kendi bölgelerinden özel olarak getirdiğimiz orijinal ürünlerle özünü ve karakteristiğini bozmadan ana tarife sadık kalarak hazırlıyoruz. Taze olarak haşladığımız makarnaları sosla birleştirip eşsiz lezzetini koruyarak gerçek İtalyan makarnasını müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz” dedi.

UZAK DOĞU MUTFAĞININ TÜRKİYE’DEKİ LİDER MARKASI SUSHİ CO HUZUR VE AYDINLANMAYA ODAKLANAN ZEN FELSEFESİNİ 25 YILLIK TECRÜBESİYLE BULUŞTURUYOR

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler - Resim : 3

Türkiye'de Uzak Doğu lezzetlerinin ilk ve en büyük restoran zinciri olan SushiCo, orijinal tariflerden oluşmuş zengin menüsüyle ilk şubesini 1997’de Ataşehir’de açmıştı. SushiCo 25’inci yılında köklerine geri döndü ve markanın yepyeni konsepti SushiCo ZEN’in ilk şubesini Ataşehir Golf Club'da hayata geçirdi. Uzak Doğu mutfağına dair yeni keşifler ve üst düzey bir lezzet deneyimi vaat eden SushiCo ZEN, karmaşadan uzak yemyeşil atmosferi, seçkin şefleri ve yaratıcı tarifleri ile şehrin ortasında cennet gibi bir vaha sunuyor. Konuklarını doğanın içinde huzur dolu bir yemeğe davet eden SushiCo ZEN burada geçirilen dakikaları unutulmaz kılacak her şeye sahip. Sadece bir restoran değil, aynı zamanda sosyal bir merkez olan SushiCo ZEN’de misafir şefler, belirli etkinliklerde Uzak Doğu mutfağının bilinen yemeklerine kendi kişisel dokunuşlarını katacak. Ayrıca diğer SushiCo şubelerindeki tüm şefler eğitimlerini bu yeni lokasyonda alacak. Burada gerçekleşen sushi kurslarına ise ilgi büyük! Hızla müdavimlerini yaratmaya devam eden SushiCo ZEN şimdiden yaşayan bir buluşma noktası haline geldi. ZEN’de her şubede bulunan SushiCo menüsünün dışında farklı lezzetler konuklara sunuluyor. Uzak Doğulu ustaların elinden çıkan özel sushi tabakları, Çin ve Japon mutfağının en gözde yemekleri, en taze ve lezzetli halleriyle hem göz kamaştırıyor hem de damaklarda bayram havası estiriyor. Yakında farklı lokasyonlarda da SushiCo severler ile buluşmaya hazırlanan SushiCo ZEN’in Ataşehir Golf Club’daki şubesi farklı deneyimler arayan herkesi ağırlamak için bekliyor.

“GELECEĞE MİRAS II: TATLI VE TUZLU SU KAYNAKLARIMIZ” TEMASIYLA GERÇEKLEŞEN 5. İZMİR GASTROFEST,GASTRONOMİ MERAKLILARINDAN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler - Resim : 4

Her yıl gastronomi dünyasının ünlü isimlerini bir araya getiren İzmir’in ilk gastronomi festivali İzmir GastroFest, beşinci yılında yurt içinden ve yurt dışından gastronomi kültürü ve su rezervlerinin kullanımı üzerine düşünen, üreten birbirinden değerli isimleri ağırladı. ‘Geleceğe Miras II: H2O Tatlı ve Tuzlu Sular’ temasıyla düzenlenen 5. İzmir GastroFest, denizlerimize ve su kaynaklarına yönelik toplumsal hoyratlığa dikkat çekerek daha iyi bir gelecek ve daha yaşanılabilir bir dünya için neler yapılabilir ekseninde sektörün paydaşlarını bir araya getirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Barilla, Getir Yemek, Mey Diageo, Metro Türkiye, Pepsi, Öztiryakiler, Eker, Kavlak Zeytinyağları ve Salt İletişim sponsorluğunda ITALTUR M.I.C.E tarafından düzenlenen festivalde ziyaretçiler, Od Urla, Amavi, Gia Urla, Seçkin Et, Muranos, , Kürkçü Dükkanı, Özsüt Select, Cartel, Ragyu Kasap, Hus, Nuup, Mezzaluna, Alliance, Feyz Çiftliği Gurme, Dedemin Bahçesi, Foodport Catering, Funoli, Pirgion Zetinyağları, Talu Çiftliği , Beta Çay, California Ceviz, Abalıoğlu Yağları, Antik Fırın gibi ünlü markaların özel olarak hazırladıkları lezzetleri deneyimleme fırsatı buldular.