BIST 100 10.247 DOLAR 32,21 EURO 34,63 ALTIN 2.398,21
20° İstanbul
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • İçel
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler

Yazarlarımızdan Anıl Kurtuldu gastronomi ve yeme içme alanındaki son gelişmeleri sizler için yazdı.

MÜTHİŞ MANZARASI, TARİH VE GASTRONOMİYİ BİR ARAYA GETİREREK SUNDUĞU KEYİFLİ YEMEK DENEYİMİYLE ŞEHRİN POPÜLER NOKTALARINDAN BİRİ OLAN MESAİ KARAKÖY, RAMAZAN’DA DA KONUKLARINI GÖSTERDİĞİ BÜYÜK ÖZENLE AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler - Resim : 1

İstanbul’un yeme içme hayatına büyük bir hareket getiren, herkesin konuştuğu Olden 1772’nin yaratıcıları Gürol Yığar ve Alper Karavar, İstanbul’a verdikleri değeri, Mesai Karaköy ile de gösteriyor. Mesai, tarihi bir İtalyan bankasının restore edilen binasındaki The Galata Istanbul Hotel’in terasında hizmet veriyor. Ayrıca müthiş manzarasıyla şehrin tarihi dokusunu günümüz çizgileriyle mimarisine yansıtıyor. Mesai geçmişle geleceği sonsuz bir gökyüzünün altında bir araya getiriyor.

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler - Resim : 2

Etkileyici atmosferinin yanı sıra, Mesai sunduğu özel menüyle de gastronomik bir değere sahip. Türk mutfağını modern gastronomi ile harmanlayan lezzetli tabaklar sunan mekânda klasik mezelerden sürprizli tariflere uzanan bir yemek deneyimi söz konusu. Aynı zamanda bir ocakbaşı olan Mesai Karaköy kebap ve et konusunda da iddialı. Taş fırından çıkan hamur işi ve yemeklerin lezzeti ise çıtayı iyice yükseltiyor.

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler - Resim : 3

Mesai’nin ödüllü şefleri bu eklektik mutfağa İstanbul’a yakışır deniz ürünleriyle rengarenk bir dokunuş daha ekliyor. Mesai Karaköy, Anadolu'nun dört bir yanından coğrafi işaretli ürünlere yer verilen menüsü ile konuklarına lezzet dolu anlar vaat ederken, Türk mutfağını yeniden keşfetmeniz için sizleri bekliyor.

TÜRK MUTFAĞI VE MİSAFİRPERVERLİĞİNİ BATILI MUTFAK KÜLTÜRÜ VE MİMARİSİYLE BULUŞTURAN LİMAN İSTANBUL, GELENEKSEL TATLARDAN OLUŞAN ÖZEL İFTAR MENÜSÜYLE MİSAFİRLERİNİ AĞIRLIYOR

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler - Resim : 4

Tarihi Liman Lokantası’ndan devraldığı mirası, sunduğu eşsiz lezzetler ve modern dekorasyonuyla günümüze taşıyan Liman İstanbul, yer aldığı Galataport’ta tarihi yarımadanın büyüleyici manzarası eşliğinde bereketli iftar sofralarının da vazgeçilmez mekanı oluyor. Liman İstanbul’un özel iftar menüsünde Kastamonu pastırması, Trabzon tereyağı, Ardahan çiçek balı, Kars eski kaşarı, Ezine beyaz peyniri, Antakya halhalı zeytini, Gemlik zeytini, Afyon manda kaymağı, Erzincan tulum peyniri, Mebrum hurma, Aydın inciri, Malatya kayısısı, domates ve salatalıktan oluşan zengin iftariyelik tabağına Reyhan Şerbeti eşlik ediyor.

Liman İstanbul’un imza tadlarından Muhammara, Erzincan Tulum Peyniri, Ramazan’ın olmazsa olmazı pide ve tandır ekmeğiyle masada yerini alıyor. Günün çorbası, Finike portakallı enginar, vişneli yaprak sarma ve rezeneli pilakiden oluşan Ege usulü zentinyağlılar, gavur dağı salatasının yer aldığı menüde kıtır mantı, Liman İstanbul imza yemeklerinden patlıcanlı pilav ve haşlama içki köfte paylaşımlık olarak servis ediyor. Liman İstanbul’un iftar özel menüsünün ana yemekleri ise, Cağ kebabı ve taş fırında kuzu tandır… Tatlı olarak ise Güllü aş, Kazandibi ve ekmek kadayıf ikram ediliyor.

KÖKLERİ GEÇMİŞE UZANAN RAMAZAN LEZZETLERİ THE RITZ-CARLTON’DAKİ ATÖLYE RESTORAN’DA LEZZET TUTKUNLARINI BEKLİYOR

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler - Resim : 5

Türkiye mutfağının doğudan batıya, güneyden kuzeye öne çıkan tatlarının bir deneyimle buluşturan Atölye Restoran, Ramazan ayına özel hazırladığı iftar menüleriyle akılda kalıcı anılar yaşatmaya hazırlanıyor. The Ritz-Carlton, İstanbul’un şefi Selami Güleryüz ve deneyimli mutfak ekibi tarafından hazırlanan üç farklı açık büfe iftar menüsü ve üç farklı iftar set menüsü, Atölye Restoran ve gösterişli balo salonunda canlı fasıl dinletisi eşliğinde sunuluyor.

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler - Resim : 6

Atölye’nin menüsü; peynir, zeytinyağlı dolma ve turşu çeşitlerinin yanı sıra çılbır, çerkez tavuğu, kuzu arnavut ciğeri ve daha birçok yöresel başlangıç ile misafirlerini karşılıyor. Sofra deneyiminin olmazsa olmazlarından çorba çeşitleri, iç pilavı, biryani pilavı, enginarlı tavuk, istim kebabı, mantarlı tavuk yahnisi, kasap köfte, saç kavurma ve daha pek çok lezzetiyle menü Türkiye’nin dört bir yanına kadar uzanıyor. Ramazan’ın gözde tatlarından fındıklı güllaç, fırın sütlaç, samsa, safranlı zerde, traliçe, cevizli baklava ve Türkiye mutfağının akıllara gelen birçok özel tatlısı gastronomi keşfine eşlik ediyor.