BIST 100 11.311 DOLAR 42,69 EURO 50,16 ALTIN 5.902,25
12° İstanbul
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın iddialarını yalanlayan belge ortaya çıktı

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın iddialarını yalanlayan belge ortaya çıktı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, isim vermeden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk dönemini hedef alarak "Evlerine Kur’an-ı götürmüyorlar, tarlanın duvarlarında taşın içine koyuyorlar" iddialarını dile getirmişti. Atatürk döneminin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Rifat Börekçi'nin imzasını taşıyan bir belge, Erbaş'ın bu iddialarının yalan olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Diyanet İşleri Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü olduğu dönemde ‘babamın hatırası’ diyerek cumhuriyetin ilk yıllarını hedef altığı konuşmasını yalanlayan belge ortaya çıktı. Belge, Türkiye Cumhuriyeti’nin İlk Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Rifat Börekçi’nin imzasını taşıyor.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın iddialarını yalanlayan belge ortaya çıktı - Resim : 1

Belgede, "Her evde bir Kur'anı Kerim, bir de din kitabı bulunmak lazımdır" ifadelerinin yer aldığı görülüyor.

ERBAŞ ‘EVDE KURAN YASAK’ DEMİŞTİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, Diyanet İşleri'nde genel müdür olduğu dönem Cumhuriyetin ilk yıllarını hedef aldığı konuşması yeniden gündeme geldi. Erbaş konuşmasında, "...Babam 1921 doğumluydu. Kur’an Kursuna gittiğimizde, Aman yarabbi bu ne korkudur ki, Jandarma gelir de hocamızı alıp götürür mü? Evlerine Kur’an-ı götürmüyorlar, tarlanın duvarlarında taşın içine koyuyorlar! Bu ne korkudur, nerede yaşadık bunu biz?..." ifadelerini kullanmıştı.