BIST 100 11.456 DOLAR 42,70 EURO 50,20 ALTIN 5.917,91
5° İstanbul
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Piyasada sert dalgalanma! Borsa düştü, döviz rekor kırdı...

Piyasada sert dalgalanma! Borsa düştü, döviz rekor kırdı...

Yurt içinde piyasalar, siyasi haber akışlarıyla birlikte hareketlendi. Borsada sert düşüş yaşandı, devre kesici uygulandı. Döviz, Türk lirası karşısında rekor seviyelere çıktı. Euro 45, dolar 41 lirayı aşarken, gram altın 3 bin 602, çeyrek altın ise 6 bin 24 liraya yükseldi.

Günü dün 10.800 puan ile kapatan BIST 100 Endeksi, bugün güne yüzde 6,87 düşüşle başladı. Açılışta 741 puan kaybeden endeks, 10.060 puana geriledi.

İşlemler başladıktan sonra kısa sürede kayıpların yüzde 5'i aşması nedeniyle devre kesici uygulandı. Buna ilişkin Kamuoyunu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamada, ''Saat 09.55 itibarıyla Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı’nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur’’ denildi.

Borsa İstanbul, işlemlerin saat 10.30 itibariyle yeniden başladığını açıkladı.

İstanbul serbest piyasada Dolar/TL 36,7510 liradan, Euro/TL 40,2140 liradan güne başladı. Sabah saatlerinde ilk kez 41,6410 liraya kadar yükselen dolar, saat 12.00'den sonra 38,23 'dan işlem görmeye başladı. Euro ise saat 12.00 itibariyle 42,7062'ye yükseldi. Euro, bir ara 41,65 lirayı gördü. Borsada dövizin yükseliş trendi devam ederken gram altın 3 bin 602 liraya, çeyrek altın 6 bin 24 liraya yükseldi. Cumhuriyet altını ise 24 bin 23 liradan satılıyor.