Elazığ'da meydana gelen ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği depreme ilişkin skandal bir paylaşıma imza atan Yıldız Teknik Üniversitesi profesörü Bedri Gencer'i öğrenciler protesto etti. Gencer, depremin Elazığ'ı vurmasını çocuk yaşta evliliğin yasaklanmasına yordu.
Yıldız Teknik Üniversitesi profesörü Bedri Gencer Elazığ’daki depremle ilgili sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan skandal bir paylaşımda bulunmuştu.
Gencer, 41 kişinin yaşamını yitirdiği depremin nedeninin çocuk yaşta evliliklerin yasaklanması olduğunu söylemişti.
NE YAZMIŞTI?
Yurttaşların tepkisi üzerine yaptığı paylaşımı kaldıran Gencer skandal paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Gayretullaha dokunmak edebiyat değildir. AIDS, ebola virüsü… Avustralya, Çin gayretullaha dokundu azap geldi. Maazallah, biz de zinayı, livatayı yasallaştırarak, Allah’ın helal kıldığı yaşta evliliği tecavüz sayarak, mutlu yuvaları bozarak gayretullaha dokunmayalım. Az kaldı"

YTÜ'de Bedri Gencer'in bu sabah işlediği derste öğrenciler tepki gösterdi. Öğrenciler Gencer'in sınıfını topluca terk etti.
Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) pedofiliyi savunduğu beyanlarıyla ülke gündemine gelen Bedri Gencer adlı profesörün bu sabahki dersi öğrencilerin protestosuna sahne oldu.
Gencer'in çocuk tacizini meşru kılan beyanlarını hatırlatan öğrenciler dersi topluca terk etti.
PROFESÖRDEN KIZ ÖĞRENCİYE: CIRCIR YAPMA
Öğrencilerin tepkileri üzerine pedofiliyi savunduğu sözlerinin bir kere daha meşru olduğunu savunan Gencer, itiraz eden bir kadın öğrenciye "cırcır yapma" sözleriyle çıkıştı.
Gencer kendisine tepki gösteren öğrencilere "Abdullah Gül eşiyle kaç yaşında evlendi" diye cevap verirken, öğrencilerin topluca sınıfı terk etmesi üzerine "Sizin arkanızda kimler var biliyorum" diyerek söylendi.
Gencer daha öncesinde boşanmış kadınların "hafif kadınlar" olduğunu ima ettiğini de reddetti.
İşte o görüntüler:
ÖĞRENCİLER DERSİ BIRAKMAK İÇİN DİLEKÇE VERİYOR
Bazı öğrenciler, profesörün dersini bırakmak için harekete geçti.
Öğrenciler bölüme konuyla ilgili dilekçe ulaştırmaya başladı.
