BIST 100 10.979 DOLAR 42,52 EURO 49,56 ALTIN 5.775,83
17° İstanbul
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

İstanbul beyaza büründü... İşte son durum (21 Şubat)

İstanbul'da iki gündür süren kar yağışının etkisini KRT Muhabiri Nermin Geyik aktardı.

İstanbul'da kar nedeniyle eğitime ara verildi. Kamu kurumlarında çalışan Gazi, hamile, engelli ve 8 yaşından küçük çocuğu olan kadın personeller izinli sayılacak.

Motosiklet aracı olan ve kuryelik yapanların trafiğe çıkışı yasakken, İstanbul'da uçak seferleri de yüzde 40 oranında ertelendi.

Öte yandan İstanbul'da sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 24 seviyelerinde ölçüldü.

İstanbul'da yoğun tipi nedeniyle Şehir Hatları seferleri iptal edildi

İstanbul'da kent genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Şehir Hatları'nın tüm seferleir ve bazı İDO seferleri iptal edildi.

Kar yağışı İstanbul’da aralıklarla devam ediyor. Zaman zaman yoğunlaşan kar yağışı nedeniyle deniz ulaşımı da olumsuz etkilendi. Şehir Hatları tüm seferlerin iptal edildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "Değerli yolcularımız, elverişsiz hava koşulları (yoğun tipi) sebebiyle Liman Başkanlığı kararıyla tüm seferlerimiz ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur" ifadeleri kullanıldı.

BAZI İDO SEFERLERİ DE İPTAL EDİLDİ

İDO'dan yapılan açıklamada ise, 17.00 Pendik-Yalova, 18.00 Yalova-Pendik, 19.00 Yalova-Pendik, 19.00 Pendik-Yalova, 19.45 Yenikapı-Yalova, 19.45 Yalova-Yenikapı ,20.00 Pendik-Yalova, 21.45 Yenikapı-Yalova, 21.45 Yalova-Yenikapı vapur seferlerinin iptal edildiği bilgisi paylaşıldı.

İstanbul'da trafik sakin seyrediyor

Belediye ekipleri sorumluluk alanlarında bulunan ana arterlerde tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

Kentin her iki yakasında D-100 kara yolu, TEM Otoyolu ve köprü girişlerinde haftanın son günü rutin olan trafik yoğunluğu bugün görülmüyor.

Vatandaşların, önceki haftalara oranla kendi araçlarıyla yola çıkmak yerine otobüs, metrobüs ve metro gibi toplu taşıma araçlarını tercih ettiği gözlendi.

Kentte eğitim-öğretime ara verilmesi de trafik yoğunluğunu azalttı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cep Trafik uygulamasına göre, kent genelinde trafik yoğunluğu yüzde 20 olarak ölçüldü.

İstanbul'da kar yağışı gece etkili oldu; park ve sokaklarda halay çekip, kar topu oynadılar

İstanbul'da dün başlayan kar yağışı gece saatlerinde etkisini arttırarak devam etti. Beyaza bürünen kentte vatandaşlar, sokak ve parklarda toplanarak halay çekip kar topu oynadı. Ekipler, TEM otoyolu ve D-100 kara yolunda gece boyunca tuzlama ve kar küreme çalışmaları yaptı.

'HALAYLA KARŞILAMA YAPTIK'

Esenler ilçesinde, caddede kar topu oynayıp halay çeken Muhittin Çavdaroğlu "Uzun yıllardır İstanbul'a böyle bir kar yağmamıştı. Güzel bir kar yağıyor, bizde bunu değerlendirelim dedik. Mahalledeki çocukları toplayıp halayla karşılama yaptık. Biraz halay çektik eğlendik. İstanbul'a kar yağdı çoluk çocuk eğlendi. Bizde de bir çocukluk var tabi mutluyuz" dedi.

Gaziosmanpaşa ve Bağcılar'da, okulların tatil olmasını fırsat bilen çocuklar, karla kaplı ara sokaklarda ve parklarda kar topu oynarken, yetişkinler ise kar üstünde halay çekti. O anlar kameralara yansıdı.

GÖRÜŞ MESAFESİ DÜŞTÜ

Etkili olan kar yağışı nedeniyle, TEM otoyolu ve D-100 kara yolunda sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti. Sarıyer ilçesinde yer yer yoğunlaşan yağış, görüş mesafesinin düşmesine neden oldu.

KENTİN SİMGE YAPILARINDA KAR

Şehrin genelinde yoğun kar yağış aralıklarla sürerken 15 Temmuz Şehitler köprüsü, Dolmabahçe Sarayı önü, Taksim Meydanı, Ayasofya Camii, Eminönü Camii ve Üsküdar Kız Kulesi'nde yer yer kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Sultanahmet Meydanı'nda turistler kar topu oynayıp hatıra fotoğrafı çektirdi. Kar yağışına rağmen Galata Köprüsü'nde balıkçılar balık tutmaya devam etti.

Kar yağışının sabah saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.