Genel Kuruldaki üçüncü tur oylamaya 529 milletvekili katıldı.
AK Parti İstanbul Milletvekili Kurtulmuş 329, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan 118, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Osman Cengiz Çandar 18, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Cihan Paçacı 26, Yeni Yol Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman 26 oy aldı. Bir oy boş kullanıldı, 11 oy geçersiz sayıldı.
Buna göre, Kurtulmuş, üçüncü tur oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğu 301'in üzerinde oy alarak, yeniden TBMM Başkanı seçildi.
Seçimlerin üçüncü turunu Numan Kurtulmuş'un eşi Sevgi Kurtulmuş ve ailesi de Genel Kurul Salonundaki locadan izledi.
Kurtulmuş, yeni dönemde en önemli meselenin müzakereye açık bir siyaset dilinin kurulması olduğunu kaydederek, "Ayrıca bu dönem içerisinde, tarihi bir fırsat olarak önümüze çıkan Terörsüz Türkiye meselesinin, ülkemizin halletmesi gereken en acil mesele olduğu konusunda herhalde hepimiz hemfikirizdir. Bu çerçevede bir araya gelmek, birlikte müzakere etmek, konuları bu çatının altında konuşarak halletmek ve sonuçları açık bir şekilde almak bütün siyasi partilerimizin ortak sorumluluğundadır. Yaptığımız ilk temas çerçevesinde şunu gördüm ki, partilerimizin tamamı TBMM içerisinde oluşturulacak bir çabaya ortak bir şekilde katkı vermeye hazır olduklarını ortaya koyuyorlar. Ümit ederiz ki, burada oluşturulacak komisyon da şeffaf ve demokratik teamüllere uygun bir şekilde milletimizin bu beklentilerine cevap verebilir ve artık terör Türkiye'nin gündeminden kalkarak, 50 yıldır ülkemizin ayaklarına pranga vurulmuş olan bu terör belasından ülkemiz kurtulmuş olur. Ayıca Terörsüz Türkiye meselesi aynı zamanda demokratik Türkiye meselesidir. Türkiye'nin demokrasi standartlarının daha da yükseltilmesi, birlik ve beraberliğin tam manasıyla tesis edilebilmesi için her birimizin üzerine büyük bir sorumluluk düşüyor. TBMM Başkanı olarak benim üzerime düşen sorumluluk; bu konunun şeffaflıkla ve açık yüreklilik Meclis'te görüşülmesi, konuların burada ele alınarak milletin fikirlerinin burada yansıtılmasıdır" diye konuştu.
Tüm siyasi partilerin Terörsüz Türkiye ile ilgili TBMM'de kurulması planlanan komisyonda yer alması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, "İnşallah bir müddet sonra bu çalışmalar bittiğinde hepimiz tarihe ve millete karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş olmanın huzuru içerisinde, Türkiye'yi huzur, esenlik, barış ve adalet içerisinde sonraki nesillere devretmenin büyük bir hazzını yaşarız. Aynı şekilde Terörsüz Türkiye meselesinin terörsüz bir bölgenin oluşturulması demek olduğuna da yürekten inanıyoruz. Bu konuda her birinizin tek tek çabalarının, bütün siyasi partilerimizin kurumsal olarak katkılarının tarihi önemde olduğunu ifade etmek isterim. Bu vesileyle bu konuda her zaman kendisini hayırla yad edeceğimiz, çabaları unutmayacağımız Sırrı Süreyya Önder arkadaşımızı da bir kere daha buradan rahmetle, saygıyla anıyorum" dedi.
Kurtulmuş, demokratik, katılımcı ve çoğulcu bir Meclis İç Tüzüğü'nün yapılması için çalışmaların hızlandırılması gerektiğine işaret ederek, "Ümit ederim ki, kısa süre içerisinde partiler arasında bir görüş birliği sağlanarak, Türkiye demokrasisinin standartlarının milli iradenin merkezi ve demokrasinin kalbi olan TBMM'de daha da yukarıya çıkartılması için çok güçlü bir İç Tüzük çalışmasını hep beraber gerçekleştirebiliriz. Sonraki dönemlere ve gelecek nesillere karşı bir başka sorumluluğumuz ise; Cumhuriyetimizin ikinci asrını, sözü güçlü gücü tesirli bir Türkiye Yüzyılı olmasını düşündüğümüz bu yüzyılı sivil, demokrat, kapsayıcı bir anayasa ile taçlandırmak hepimizin üzerine düşen sorumluluktur. Hep beraber zor bir çalışma dönemine giriyoruz. Siyasetin bir tarafı mücadele diğer tarafı ise müzakeredir. Bu çatı altında en aykırı fikirler karşılıklı olarak tartışılabilir ama sonunda tokalaşarak, aynı masalarda tartışarak, müzakere ederek görüşlerimizi olgunlaştırır ve millet adına yüklendiğimiz temsil sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirebiliriz. İnşallah bu çalışmalarda hep beraber dayanışma içerisinde olacağız ve 28'inci dönemin ikinci devresini büyük başarılara imza atarak geçirmiş olacağız" değerlendirmesinde bulundu.