BIST 100 9.109 DOLAR 34,24 EURO 37,63 ALTIN 2.921,56
27° İstanbul
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • İçel
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

İstanbul’da Türk-Yunan dostluğu ve sosyal fayda odaklı Gastrodiplomasi Buluşması

İstanbul’da Türk-Yunan dostluğu ve sosyal fayda odaklı Gastrodiplomasi Buluşması

Lokanta Kadırgalı Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Dölek öncülüğünde oluşan Gastrodiplomatların  ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtacağı  Türk - Yunan dostluk buluşması, “Yemeğimizi paylaşıyoruz!” mottosuyla Türk ve Yunan şefler ve ünlülerin katılımıyla gerçekleşecek. Bu uluslararası buluşma Sarıyer Belediyesi ve İstanbul Zihinsel Engelliler için Eğitim ve Dayanışma Vakfı İZEV’ in de desteğiyle 30 Mayıs Salı günü, Sarıyer Çelik Gülersoy Parkı’nda saat 17:00’ de.

Takımlar iyilik, dayanışma ve dostluk teması altında lezzetleriyle yarışacaklar. Türk- Yunan dostluğu, ve gastrodiplomasinin sosyal fayda odaklı buluşması dünyaya örnek oluşturacak ve geleneksel buluşmalarla Yunanistan’da devam edecek.

Gastrodiplomat ve şeflerden oluşan Türk Takımı; Tamer Levent ve Yavuz Dizdar öncülüğündeki, organizasyonun sahibi ve gastrodiplomasi kavramını dünyada temsil eden Lokanta Kadırgalı ekibinin menüsü kuru fasulye, pilav ve cacıktan oluşuyor.
Yunan Takımı; dünyanın her yerinde dayanışma günlerinde milyonlarca ihtiyaç sahibine yemek üreten ve dağıtan The Other Human - Social Kitchen ekibinin menüsünde ise imam bayıldı, pilav ve cacık bulunuyor.
“Gastodiplomasi” yeme-içme odağından doğan; kültür, iletişim ve uluslararası ilişkileri 360 derece içine alan bir kavram. Gastrodiplomasi girişimlerinin öncüsü Ünal Dölek, sosyal desteğin toplumların buluşması adına son derece önemli olduğunu ve dünyanın en zengin mutfağı olan Türk mutfağının odağında gönüllü bir ekip oluşturduklarını, tiyatrocu Tamer Levent ve Aslı Nişancı, Doktor Yavuz Dizdar, İZEV Vakfı yönetimi, marka danışmanı Hakan Kural, Yunanistan’dan gelen The Other Human Social Kitchen ekibi gibi öncü gastrdiplomatların katkı verdiği buluşmada 500 kişiye yemek dağıtarak lezzetleri paylaşacaklarını belirtti.