BIST 100 10.319 DOLAR 32,23 EURO 34,77 ALTIN 2.453,63
17° İstanbul
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • İçel
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
SON DAKİKA 'Tasarruf paketini açıklayacağız'

Uluslararası Sanayiciler ve İş insanları Derneği Genel Sekreteri Lektemur'dan 'Yerli Malı Haftası' açıklaması

Uluslararası Sanayiciler ve İş insanları Derneği Genel Sekreteri Lektemur'dan 'Yerli Malı Haftası' açıklaması

Uluslararası Sanayiciler ve İş insanları Derneği Genel Sekreteri Oğuz Lektemur, Yerli Malı Haftası’na ilişkin dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Uluslararası Sanayiciler ve İş insanları Derneği (USİAD) Genel Sekreteri Oğuz Lektemur, Yerli Malı Haftası’na ilişkin bir açıklama yaptı.

"BUGÜNKÜ ŞARTLARDA BİR ZORUNLULUKTUR"

1929 yılında kanun haline getirilerek, 1946’dan itibaren her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan, ancak geçen zamanla birlikte unutturulmaya çalışılan “Yerli Malı ve Tutum Haftası”na ilişkin bir açıklama yapan USİAD Genel Sekreteri Oğuz Lektemur, Yerli Malı Haftası’nı kutlamanın bir nostalji değil, bugünkü ekonomik kriz şartlarında bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

Oğuz Lektemur, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Güçlü bir ekonomi, büyüme ve kalkınma için, ekonomik bağımsızlığın korunması için üretmemiz ve kendi malımızı kullanmamız gerekmektedir. Bu nedenle ısrarla “Yerli Malı Yurdun Malı” diyoruz.

1929 yılında kanun haline getirilerek, 1946’dan itibaren her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan, ancak geçen zamanla birlikte unutturulmaya yüz tutan “Yerli Malı ve Tutum Haftası” bir nostalji değil, zorunluluktur!

Bugün birçok alanda yerli üretimimiz gerilemiştir, durma noktasına gelmiştir. Sıkça dile getirildiği gibi adeta “İthal Ürün Cehennemi”ne dönmüştür ülkemiz. 1980 sonrası uygulanan politikalar sanayimizi, tarımımızı yani bir bütün halinde üretimimizi bitirme noktasına getirmiş, var olan kurumlarımız önce yerli firmalara özelleştirme eliyle devredilmiş, en nihayetinde ise yabancıların eline geçmiştir. Ve sonuç olarak bugün birçoğu üretimini ya durdurmuş ya da daha ucuz dış pazarlara taşımıştır.

KRİZİN ÇÖZÜMÜ ÜRETİM

Yaşanan ekonomik krizden çıkışın yolu üretimdedir.

Türkiye’nin stratejik sektörleri olmalıdır. Üretim teknolojileri politikaları bilimsel olmalıdır.

“Yerli Malı Kullanalım, Kendi Ülkemizi Zengin Edelim”, “Yerli Malı Kullanalım, Kimse İşsiz Kalmasın” ve “Yerli Malı Kullanalım, Borcumuz Azalsın”.

Yerli Malı Haftası’nı bu duygu ve düşüncelerle kutluyor ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal’in de belirttiği gibi “Tam Bağımsızlık Ekonomik Bağımsızlıkla Mümkündür!” diyoruz.