BIST 100 10.046 DOLAR 32,48 EURO 34,68 ALTIN 2.404,53
15° İstanbul
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • İçel
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Yemeklere Lezzet Getiren Ürün: Ev Yapımı Salça

Yemeklere Lezzet Getiren Ürün: Ev Yapımı Salça

Her yıl mevsiminde toplanan ürünlerle hazırlanan ev yapımı salçalar binbir zahmet ve işlemin ardından satışa hazır hale getiriliyor.

Yemeklerin ana lezzetlendirici ev yapımı salça, doğallığı ile endüstriyel üretim salçalara oranla dah çok tercih edilen bir ürün haline geldi.

En çok satan Ev Yapımı Salça hangileri?

Gıda sektörü endüstriyel yapım salçalar üretirken, son dönemlerde geleneksel yöntem olan kurutma yöntemi de kullanarak ev yapımı salça üretimlerini oldukça fazla yapılmaktadır.

Kullanılacak malzeme detaylı bir şekilde temizlenmesi gerekir. Gerekli temizlik işlemi de yapıldıktan sonra malzemeler kullanılan aletlerle çekilmektedir. Bu işlemlerden sonra elde edilen salça güneşte kurutulur.

Güneşin altında bu işlem yapıldıktan sonra paketlenmesi işlemi yapılır. Ham maddesi ev yapımı salçaların tercih edilmesinde en önemli etkendir. Damak zevkine göre kullanıcılar kendilerine yakın olan ürünleri daha çok tercih etmektedirler.

Ev Yapımı Salça Fiyatları 2022

Her yıl mevsiminde toplanan ürünlerle hazırlanan ev yapımı salçalar binbir zahmet ve işlemin ardından satışa hazır hale getiriliyor. Mevsiminde toplanan ham maddenin o yıl fiyatları, ev yapımı salçaların fiyatlarında önemli bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Fiyatlar bu nedenle sürekli değişkenlik göstermektedir.

Ev Yapımı Salça Bozulur mu?

Ev yapımı salçalar uzun ömürlü olması için güneşe, neme ve havaya teması olmayacak paketlerde ambalajlama işlemi gerçekleştirilir. Doğru işlem görmüş ürün ve doğru saklama koşulları sağlanırsa toptan ev yapımı salça uzun süre bozulmaz. Kullanıcılar yılda bir yapılan ürün hasadından yola çıkarak yıllık kullanımı tercih etmektedir. Bu da salçaların bozulmasının önüne geçmektedir.

Ev Yapımı Salça Kaç Yıl Dayanır?

Ev yapımı salça uzun ve dayanaklı bir üründür. Doğru koşullar oluşturulduğunda 3 yıla kadar dayanabilen bir üründür. Burada doğru saklama şekli önemlidir.

Oda sıcaklığında veya buzdolabında saklanabilen ürünlerin saklandığı kap bile önem arz etmektedir.

Salçanın bozulmaması için kaya tuzu kullanılır. Saklama kabında salçanın üstüne az zeytin yağı dökülerek bozulmasını önleyici bir uygulama yapılabilir.

Ev Yapımı Salça Bozulursa Ne Yapılır?

Her üründe olduğu gibi ev yapımı salça bozulursa kullanılmaması gerekir. Bir kaşık ve daha fazlası yiyen kişinin mide bulantısı, kusma, baş dönmesi ve karın ağrısı gibi belirtiler yaşayabilir. Bu durumda en kısa sürede bir doktora başvurmalısınız.

Salçalar çabuk bozulan ürün olmadığından eğer üst bölümü küflenmişse o bölüm alınarak alt kısmı kontrol edilir. Eğer bozulma yoksa bu ürün kullanılabilir. Salçanın üzerinde küflenmeye ek olarak kabarcıklar oluştuysa, salçanın suyu koyu veya sarımtırak bir renge büründüyse bu ürün bozulmuş demektir.

https://www.barakgida.com/kategori/ev-yapimi-salca.html bilgi için hemen tıklayın.