BIST 100 10.052 DOLAR 32,37 EURO 34,74 ALTIN 2.434,68
15° İstanbul
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • İçel
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler

Yazarlarımızdan Anıl Kurtuldu gastronomi ve yeme içme dünyasındaki son gelişmeleri sizler için yazmaya devam ediyor.

TAMİRANE YENİLENEN MENÜSÜYLE LEZZET TUTKUNLARINI BEKLİYOR

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler - Resim : 1

Açıldığı günden bu yana misafirlerine kaliteli, keyifli ve rahat bir eğlence deneyimi sunan, iyi yemek ve iyi müzikle konuklarının ruhlarını tamir eden Tamirane’nin, kış sezonu için özenle hazırladığı yeni menüsünde Son Model Tamirci Burger, Tavuk Schnitzel gibi Tamirane’nin klasikleşen tatlarının yanı sıra hafif acılı aromasıyla iştah açan Midyeli Sanayi Pilavı, ciğerle tacoyu bir araya getiren Tamirane Taco, ciğeri İtalyan mutfağının vazgeçilmezi fettucine ile buluşturan Tamirci Fettucine gibi farklı lezzet alternatifleri yer alıyor. Her zaman mevsim sebzelerini ön planda tutan Tamirane’nin menüsünde son derece besleyici ve doyurucu Vegan Bowl, Meyveli ve Avokadolu salata gibi vegan lezzetleri de bulmak mümkün. Tamirane’nin yenilenen menüsünde Somon Gravlax’tan Popcorn Karidese, Cheddar Soslu Fırın Patates’ten Midyeli ve Sebzeli Arancini’ye birçok farklı başlangıç alternatifi deneyimlemek mümkün.

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler - Resim : 2

Mutfağında geleneksellikle modernliği bir araya getiren ve her daim misafirlerine taze ve lezzetli yemekler sunan Tamirane’nin tatlı menüsüne de tadına doyum olmayan, üç çikolatalı Brownie eklendi. Yeni ve farklı lezzetleri tadabileceğiniz, birbirinden renkli, eğlenceli kokteylleri deneyimleyebileceğiniz, pop, caz ve alternatif müziğin öncü isimlerinin canlı performanslarını izleyebileceğiniz Tamirane dünyası misafirlerini bekliyor.

ÖDÜLLÜ İTALYAN RESTORANI LA MİA LUCE’NİN DENEYİMLİ ŞEFİ FATİH SÖKÜK, YENİLENEN MENÜLERİNDE BULUNAN ÖZEL REÇETELİ CARPACCİO’NUN PÜF NOKTALARINI ANLATTI

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler - Resim : 3

İtalyan mutfağının en çok tercih edilen başlangıç lezzetlerinden biri olan Carpaccio son dönemlerde popülaritesini arttırmaya devam ediyor. Çiğ sığır etinin çok ince dilimlenmesiyle yapılan ve bir nevi çerez gibi tüketilen İtalyan başlangıcı Carpaccio, bir efsaneye göre adını İtalyan Rönesans ressamı olan Vittore Carpaccio'dan almıştır. Genellikle zeytinyağı, parmesan peyniri ve bol roka ile servis edildiğini dile getiren La Mia Luce’nin deneyimli şefi Fatih Sökük Carpaccio yapımında dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. La Mia Luce restoranında en çok dana ve ahtapot Carpoccia’nun tercih edildiğini belirten Fatih Sökük, ‘’Her damak zevkine hitap eden çeşitlerimiz mevcut. Ama ahtapottan yapılan Carpoccia son dönemlerde en çok tercih edilenlerden. Biz ahtapot etini kırmızı şarap ve zeytin yağında sarımsak, biberiye, kara biber ve taze kekikle marine edip fırında pişiriyoruz. Alüminyum folyoya rulo şeklinde sarıp hafifçe donana dek buzlukta bekletiyoruz. Buzluktan çıkarıp, keskin bir bıçak yardımıyla ince ince kesiyoruz. Düz bir tabağa dizip üzerine zeytin, küp şeklinde kesilmiş domates koyduktan sonra zeytinyağı ve limon suyu gezdiriyoruz. Tuz ve karabiber serperek, servis ediyoruz’’ dedi.

5 ARALIK DÜNYA TÜRK KAHVESİ GÜNÜ’NÜ 16. YÜZYILDA İSTANBUL’DA KAHVENİN İLK KAVRULDUĞU YER OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIYAN BETA YENİ HAN’DA BETA ALA TÜRK KAHVESİ EŞLİĞİNDE KUTLANDI

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler - Resim : 4

Geçmişimize ve geleneklerimize sahip çıkıp zengin kültürümüzü tarihimizden bugüne gelen lezzetlerle yaşatmayı önemseyen Beta Gıda, Türk kültürünün yerel lezzetlerimizle tanıtılmasında kilit rol oynayan 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü’nde, köklerinden aldığı kültürel birikim ve manevi değerleri konuklarına tarihi yarımadada bulunan Beta Yeni Han’da yaşatarak, bu özel günü kahvenin ilk kavrulduğu yerde kutladı.

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler - Resim : 5

Beta Yeni Han’da Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği’nin Türk Kahvesi kültürüne yönelik fotoğraflarının yer aldığı bir bölüm de oluşturuldu. Beta Yeni Han ev sahipliğinde, kumda pişirilen, eşsiz lezzeti ve kokusuyla Beta Ala Türk Kahvesi eşliğinde gerçekleşen, Türk kahvesine dair ilgi çekici bilgilerin paylaşıldığı etkinlik, Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Osman Serim, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, Beta Gıda İstanbul Şube Müdürü Hatice Uğur ve Kahve Danışmanı ve Yazar Cenk Girginol’un katılımıyla gerçekleşti. “Beta Yeni Han’da Türk Kahvesi'ne Ahde Vefa’’ teması çerçevesinde işlenen ve Türk kahvesinin dünden bugüne geçirdiği serüvene değinilen etkinlikte geleneksel Türk müziğinin önemli enstrümanları arasında yer alan kanun ve keman dinletisi eşliğinde Türk Kahvesi seremonisine de yer verildi.

NESPRESSO, YENİ YIL HEYECANINI FESTİVE KAHVELERİ İLE EVLERİMİZE TAŞIYOR

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler - Resim : 6

Yeni yıla özel hazırlanan Festive serisi, rafine ve özenli kahve anları yaratan Nespresso ve lezzet uzmanı Pierre Hermé'nin engin bilgisinden yararlanılarak oluşturuldu. Sınırlı sayıda sunulan seri, Infiniment Espresso, Infiniment Fruité Saveur Framboise ve Infiniment Gourmand Saveur Noisette olmak üzere 3 özel kahveden oluşuyor. Yeni yılı kutlama niteliğinde oluşturulan bu özel kahvelerle, arkadaşlarla ve ailelerle paylaşılan ortak damak zevkinin tadını ortaya çıkaran ve derinleştiren bir koleksiyon sunuluyor. Yeni bir kahve ya da pasta tatmanın içgüdüsel zevklerinden ilham alınarak, “Haute Pâtisserie” sanatını gündelik hayata taşıyan ve her ikisini de eşit ölçüde zenginleştiren Nespresso | Pierre Hermé kahveleri, kahveseverleri keşfetmeye ve beklenmedik sürprizlerden zevk almaya davet ediyor.

GODİVA, YENİ YILIN IŞILTISINDAN VE DOĞANIN GÜZELLİĞİNDEN İLHAM ALARAK HAZIRLADIĞI 2023 YENİ YIL KOLEKSİYONU İLE BENZERSİZ LEZZETLERİNİ ÇİKOLATA SEVERLERLE BULUŞTURUYOR

Anıl Kurtuldu ile gastronomi dünyasından son gelişmeler - Resim : 7

Özenle hazırlanmış olan yeni sezona özel tasarıma sahip bu koleksiyonda, GODIVA’nın ikonik çikolata çeşitlerinin yanı sıra göz kamaştıran çikolata kutuları, sepetler ve hediyelik ürünler yer alıyor. Yepyeni bir yıl ile yeni başlangıçlar yapmaya hazırlanırken yeni yılın ışıltısından ve doğanın güzelliğinden ilham alan koleksiyonda göz kamaştıran birbirinden özel ürünler çikolata severlerle buluşuyor. GODIVA 2023 Yeni Yıl Koleksiyonunda, çikolataların kahve ile bir araya getirildiği ve her kutunun yeni yıla özel ışıltılı dokunuşlarla tasarlanarak dönemin ruhunu çağrıştıran renklerle süslendiği tasarımlar da şık hediye alternatifleri arasında öne çıkıyor. Kar küresi, kırmızı mum, termos, kupa, bardak gibi ürün çeşitleri kişiselleştirilebilen kutular ve sepetler birçok farklı hediye seçeneği oluşturma imkânı sunuyor. GODIVA Advent Calendar ise yeni yıla geri sayım yaparken her günü yeni bir sürpriz ile karşılamak isteyenler için şık bir hediye alternatifi oluşturuyor.